Je hebt pijn en bent snel moe, daardoor voelt sporten of bewegen als iets wat niet voor jou is weggelegd. Toch wil je wel graag aan je gezondheid werken, je lichaam heeft het immers hard nodig..

De verschillende pogingen die je zelf al hebt gedaan hebben vaak alleen maar meer pijn als gevolg gehad. Het heeft je zelfvertrouwen tot zover geen goed gedaan.

Maar nu is het tijd voor verandering! Je wilt je weer energieker voelen en de pijn niet meer je dagelijkse leven laten bepalen.

Alleen hoe begin je?

 

Een gratis Ebook om je op weg te helpen

In mijn fysiotherapie praktijk kom ik dagelijks mensen tegen die fitter willen worden, ondanks verschillende (aanhoudende) klachten. Wat in mijn geval al-tijd de eerste stap is, is bepalen wat fit, zonder pijn of zelfs pijnvrij voor je inhoudt.

Misschien wil je een leukere moeder kunnen zijn, ‘s avonds minder uitgeteld op de bank liggen of makkelijker de boodschappen kunnen tillen. Ik ben ervan overtuigd dat dit een beter uitgangspunt is dan minder pijn.

Dat heb ik dan ook in mijn Ebook ‘Fit met Fibromyalgie in 10 stappen’ beschreven. Een gratis guide om zelf alvast mee aan de slag te gaan. Je kunt het Ebook hier direct downloaden.

 

Het stappenplan om niet over je grenzen te gaan

Een goed begin is natuurlijk het halve werk, maar wat houdt dat precies in? Allereerst dus het bepalen van je doel. Dit pluis je door middel van het Ebook helemaal uit én je schrijft het op. Want opschrijven zorgt ervoor dat je jezelf makkelijker eraan kan houden

Daarna kun je met een gedegen plan aan de slag. Breng het uiteindelijke doel terug in kleinere subdoelen. Zo ga je sneller een doel behalen en successen kunnen vieren. Dit is de beste motivatie die er is!

 

Stapje voor stapje beginnen

Dit keer wil je dus níet als kip zonder kop beginnen. Je wilt de cirkel doorbreken en niet meer constant over je grenzen gaan. Toch is er steeds weer die verleiding om te veel te doen.. ‘ja’ te zeggen op iets waar je eigenlijk niet goed aan doet, of achteraf pas je grenzen op te merken.

Met dit Ebook geven we je een leidraad om zelf stapje voor stapje aan de slag te gaan. Een keer een inschattingsfout is niet erg, dit gebeurt mij ook nog steeds. Het gaat erom dat ieder moment je weer nieuwe informatie geeft.

En kom je er niet uit? Geen zorgen, je kunt ons altijd om advies vragen.