Ademwerk

Ademhaling is het meest basale en misschien wel het krachtigste instrument wat je hebt om in te zetten voor een gezonde leefstijl. Het is een belangrijke graadmeter voor jouw gezondheid en vitaliteit. Het is vanzelfsprekend dat je ademt. Het is het eerste wat je doet als je geboren wordt en het laatste wat je doet als je sterft.

En toch is een goede en gezonde ademhaling niet zo vanzelfsprekend en een erg onderschat medium als het gaat over verbeteren van je gezondheid.

Ademwerk bij Diderik

In onze workshop ga je ervaren welke invloed ademhaling heeft op bijvoorbeeld stress, ontspanning en sportprestaties. Het is daarbij een heel belangrijk onderdeel van diverse meditatievormen. Een goede ademhaling doet meer voor het verbeteren van je gezondheid dan sporten. En aandacht voor je ademhaling verbetert ook je aandacht en focus. Je zult hierdoor minder stress en meer rust ervaren. Hierdoor zul je bijvoorbeeld betere beslissingen nemen. Ook zul je merken dat als je werkt met ademtechnieken dat je ook werkt aan je mentale veerkracht en weerbaarheid.

We zullen diverse ademtechnieken doornemen. Zowel zachte als intensievere vormen van ademwerk. Er zal een deel theorie besproken worden zodat je ook weet waarom je bepaalde technieken toepast. Zo ervaar je het volledige spectrum van ademhaling.

En je gaat naar huis met een eerste opzet om te werken aan een optimale ademhaling. Een ademhaling die voor jou werkt en jou optimaal ondersteund.

 

Mobility

We gaan aan het werk met onze mobiliteit (souplese) door middel van Animal Flow. Animal Flow is een beweeg – en fitnessvorm die onderdelen van o.a. breakdance en yoga combineert met verschillende ‘dierpatronen’, zoals Aap, Beest en Krab (Ape, Beast, Crab). Met Animal Flow word je vaardiger om je lichaam door de ruimte te bewegen en word je beter om de ruimte te gebruiken. Het draagt bij aan het verbeteren van je lichaamsbewustzijn en eigen bewustzijn.

Door het toepassen van de diverse beweegpatronen zorg je voor variatie van beweging en evenredige belasting van je lichaam. Je zet altijd je gehele lichaam in tijdens de patronen. Hiermee verbeter je ook je ‘interne lichaamscommunicatie’.

Een indruk van de mobility les van Diderik

Je verbetert  op een ‘speelse’ manier je kracht, uithoudingsvermogen en coördinatie. Animal Flow is daarom een hele leuke, uitdagende en goede manier om aan je basisconditie te werken.

Het is daarbij ook heel goed voor je brein. Het verbeterd namelijk je creativiteit en oplossend vermogen. Beweging in het algemeen en Animal Flow in het bijzonder zorgen voor een toename van breinherstellende stoffen in je brein en lichaam. Omdat je voornamelijk grondbewegingen maakt en je met handen en voeten aan de grond staat kan je met Animal Flow ook goed leren ‘aarden’.

 

Onze specialist in ademwerk & vrij bewegen

Deze workshops worden gegeven door Diderik.

Diderik is een open en enthousiaste man van 42 jaar. Hij is sinds 2017 gecertificeerd trainer van Animal Flow. Daarnaast gebruikt hij dit persoonlijk ook dagelijks om zich verder te ontwikkelen. Zowel fysiek als mentaal en emotioneel. De technieken van Animal Flow en de theorie vormen altijd de basis voor zijn trainingen.

Diderik ik werkzaam geweest als fysiotherapeut en beweegcoach in diverse fysiotherapiepraktijken en instellingen van de Geestelijke Gezondheidszorg. Hierdoor heeft hij veel ervaring opgedaan met trainingen geven en werken met groepen. Diderik vind het belangrijk dat er ten alle tijden een ‘veilige’ en ongedwongen sfeer aanwezig is in een groep. Alleen dan is er sprake van een optimale leeromgeving.

Diderik heeft de missie om iedereen kennis te laten maken met zijn of haar eigen Lijfkracht. En hij is enthousiast om mensen deze Kracht en te laten ervaren. Zijn motto is dan ook Your body is the greatest instrument you will ever own! Use it in anyway you can! 

 

Ben jij erbij tijdens een van de workshops van Diderik?

Zorg dan dat je niet vergeet een handdoek en bidon mee te nemen. Als het voor jou mogelijk is dan adviseren we je nog niet te eten voorafgaand aan de workshop.

Neem contact op bij vragen