Buiten bewegen heeft talloze voordelen voor je lichaam én geest. Of je nu gaat wandelen, fietsen, joggen of een andere activiteit doet, wanneer je buiten in beweging bent heeft het talloze extra voordelen voor je gezondheid. Ook kan het zijn dat deze vormen van bewegen gewoon veel beter bij jou passen.

In dit artikel zullen we precies uitleggen waarom buiten bewegen zoveel extra gezondheidsvoordelen heeft.

 

De gezondheidsvoordelen van buiten bewegen

Door buiten te bewegen, krijg je niet alleen de voordelen van lichaamsbeweging, maar ook van de natuurlijke omgeving. Onderzoek heeft aangetoond dat tijd doorbrengen in de natuur kan helpen om stress te verminderen en je mentale welzijn te verbeteren. Bovendien kan buiten bewegen je helpen om meer vitamine D op te nemen, wat essentieel is voor een gezond immuunsysteem en sterke botten. Kortom:

 

  • Vermindert stress: wanneer je in de natuur beweegt.
  • Verbetert de slaap: door zon- en daglicht, zij hebben positief effect op het slaapritme.
  • Versterkt het immuunsysteem: vanwege de extra aanmaak van vitamine D.
  • Goed voor de geest: het humeur en zelfoplossend vermogen verbetert wanneer je in een groene omgeving beweegt.
  • Verbetert de concentratie: je krijgt meer zuurstof binnen en stimuleert je hersenen, waardoor je beter kunt focussen.

Waarom buiten bewegen voor jou beter kan zijn

Een ander voordeel van buiten bewegen is dat het je kan helpen om meer plezier te hebben tijdens het sporten. Het is voor iedereen anders wat goed werkt. Maar kijk daarbij vooral wat bij jou en jouw situatie goed past.

Vind je het leuk om een nieuwe omgeving te ontdekken? Ga dan vooral naar buiten en kijk of je kunt wandelen, fietsen, rennen of suppen in een voor jou onbekende plek. Iedere keer naar dezelfde sportschool gaan zal voor jou snel saai worden.

Wil je graag nieuwe mensen ontmoeten? Zoek een plek op waar veel mensen bij elkaar komen. Bijvoorbeeld een vast startpunt van een route of een opstapplaats voor suppers of kanoërs. Zo raak jij waarschijnlijk iedere keer weer gemotiveerd om erop uit te gaan!

Of je nu alleen gaat of met vrienden of familie, buiten bewegen kan een leuke en sociale manier zijn om in beweging te blijven. Zo lang je maar een manier vindt die voor jou goed werkt.

 

Ook overtuigd van de gezondheidsvoordelen? Onze nieuwe locatie op het Gerretsonplein ligt op slechts enkele minuten lopen van het park. Vandaar dat wij, bij goede weersomstandigheden, onze trainingen ook buiten aan kunnen bieden.

Schrijf je direct in voor een gratis proefles