Jarenlang heb je al verschillende, vage, klachten. Steeds moet je weer je verhaal doen bij een nieuwe arts, therapeut of alternatieve geneeskundige. Soms met effect! Maar na enige tijd komen de vervelende klachten toch weer terug. En dan begint het allemaal weer opnieuw.

In de fysiotherapie zien we dit veel gebeuren bij mensen met fibromyalgie. Soms heeft een behandeling even effect; spieren zijn minder gespannen en je kunt makkelijker bewegen. Maar het is nooit de oplossing op lange termijn.

 

Fibromyalgie kan niet met fysiotherapie opgelost worden

Dat is raar, een fysiotherapeute die zich richt op mensen met langdurige pijnklachten zoals fibromyalgie, die aangeeft dat fysiotherapie niet de oplossing is. Misschien heb jij nog wel die hoop. Dat is helemaal niet erg. Het is juist logisch dat je hier vanaf wilt komen! Ik zelf heb jarenlang ook gedacht dat het wel met fysiotherapie opgelost kon worden. 

Waar ik je voor wil behouden is dat je steeds weer opnieuw naar een behandelaar moet om (eventjes) van je pijn af te zijn. Ik heb namelijk nog geregeld cliënten in mijn praktijk die om de zoveel weken weer terug gingen naar bijvoorbeeld een fysiotherapeut. Even ‘losmaken’ en dan over een paar weken weer terug.

Dat frustreert me. Fysiotherapie kan namelijk op die manier niet helpen bij chronische pijnklachten. In ieder geval niet genoeg! En dat is zonde van jouw tijd én portemonnee. Het houdt ook zelfs het cirkeltje in stand waarbij de klachten steeds je leven bepalen.

Dat is niet wat we willen toch?

 

Een speciaal programma op maat

Fysiotherapie maar dan in een nieuw jasje. Een jasje dat wél past bij chronische pijnklachten zoals fibromyalgie. Het individuele Fit met Fibromyalgie programma is daarom zelfs ook online te volgen. Handig dus wanneer je niet in de buurt van Eindhoven woont!

Mocht je wel in de buurt wonen en behoefte hebben aan een motiverende groep dan is het Fit met Fibromyalgie groepstraject wellicht meer iets voor jou. Je zal dan met een paar andere dames tegelijk aan jullie beweegprogramma werken. Een keer per week bij ons op de praktijk in Woensel én een keer per week zelfstandig thuis.

 

Meer dan alleen oefeningen

Ongeacht of je het programma online of op onze locatie volgt, het draait nooit alleen om de oefeningen die we doen. Het is een onderdeel van het programma en het zal ervoor zorgen dat je lichaam langzaam een stukje sterker kan worden. Maar dit is zeker niet het belangrijkste! Tijdens de oefeningen bespreken we namelijk welke onderliggende gedachtes of gewoontes misschien van invloed zijn bij jou.

We vinden het daarom belangrijker dat jij leert wanneer je oefeningen kunt doen, op welke manier en hoe je zo toch binnen je grenzen blijft. Welke verwachtingen heb jij bijvoorbeeld van jezelf? En van het bewegen?

Het is namelijk ons doel om jou in de toekomst zelf verder te laten gaan met bewegen. Op een manier passend bij jou en je lichaam.

 

Zodat ook jij, ongeacht je fysieke klachten, je fit kunt voelen! 

Lees alles over onze unieke programma’s